Home » Amandel cake

Amandel cake

amandelcake.large.jpg

 

Ingrediƫnten voor dit recept:

 
200 gram zachte boter,

150 gram suiker,

2 zakjes vanille suiker,

1 theelepel verse citroenrasp,

mespunt zout,

4 eieren,

100 gram amandelspijs of marsepein,

200 gram zelfrijzend bakmeel.



Voor de afwerking:

 

50 gram boter,

50 gram suiker,

2 eetlepels melk,

1 zakje geschaafde amandelen.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de vorm in en bestrooi met bloem. Bekleed de vorm desgewenst langs de lange kant met een velletje bakpapier om het storten van de cake te vergemakkelijken.
  • Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en het zout in een kom en klop met de mixer tot het een licht en luchtig mengsel is.
  • Klop er een voor een de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
  • Spatel de fijn verkruimelde amandelspijs of marsepein door het beslag.
  • Spatel tenslotte het gezeefde bakmeel door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en laat 1 uur bakken..
  • Roer intussen de boter, de suiker en de melk voor de afwerking glad en luchtig. Schep er de amandelen door.
  • Schep het mengsel op de cake en zet nog 20 tot 30 minuten terug in de oven tot er een mooi goudbruin korstje op de cake zit.
  • Laat de cake circa 10 minuten in de vorm rusten. Stort de cakeop een rooster en laat afkoelen.
  •