Focaccio van Speltmeel

Focaccio van speltmeel

Ingredienten:

500 gram speltmeel (volkoren)

  • 3 dl warm-lauw water
  • 1 zakje droge gist
  • 15 gram zout
  • 15 gram fijn suiker

Los de suiker op in het water. Meng in een kom bloem, gist en zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet water er bij. meng eerst van buiten naar binnen met een vork. Als het goed door elkaar zit, kneed dan verder met de hand op een stevige plank - minstens 5 minuten. Laat een half uur rusten op een warme plek met een doek over de kom. Maak intussen (als je die nog niet hebt) een kruidenolie:

  • olijfolie, knoflook, rozemarijntakjes
  • losse naaldjes rozemarijn.

Hak de knoflook en de rozemarijntakjes, en megn met een paar dl olie. Verwarm wat, dan neemt het de smaken sneller op. Zeef op het laatst de hoeveelheid die je nodig hebt. bewaar de rest in een potje voor iets anders of een volgende keer.

Sla het gerezen deeg goed plat (de lucht er uit!) en rol uit op een bakplaat met een bakmat. Het moet behoorlijk dun zijn en zeer gelijkmatig van dezelfde dikte. Duw met een vinger er overal putjes in. Bestrooi met de naaldjes rozemarijn en smeer de bovenkant in met de gekruide olie. Zet weer een half uur weg.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het brood daar 15-20 minuten in. Laat daarna even afkoelen alvorens het aan te snijden.