Gevulde turkse broodjes
Ingrediënten
500 gr witbroodmix,
25 gr boter,
1 theel suiker,
3 dl lauw water
Voor de vulling:
250 gr lamsgehakt,
i grote rode fijngehakte ui,
2 eetl fijngehakte pijnboompitjes,
1 flinke uitgeperste teen knoflook,
2 eetl fijngehakte platte peterselie,
1 eiwit,
1 ontvelde,in blokjes gesneden vleestomaat,
1/2 groene paprika,in blokjes,
1 eetl tomatenpuree,
1 eetl wijnazijn,
1 flinke mespunt cayennepeper,
zout naar smaak,
2 losgeklopte eidooiers,
2 eetl sesamzaadjes.
Hulpmiddelen
Kom
plasticfolie
bakplaat
oven
Voorbereiding
Kneed van de witbroodmix,de boter,de suiker en het water een soepel deeg,dek af met plasticfolie en laat 15 minuutjes rijzen.
Bakplaat invetten.
Bereidingswijze
Vermeng alle ingrediënten voor de vulling,behalve de eidooiers en de sesamzaadjes.
Verdeel het deeg in 12 stukken,voeg eventueel wat bloem toe als het deeg te plakkerig is,draai er bolletjes van en druk die plat.
Leg op elk deegplakje 2 eetl van de vulling,de randen vrijlatend.
Bestrijk de randen met de losgeklopte eidooiers ,knijp het deeg dicht en vorm er bolletjes van,
Leg ze op de bakplaat en dek af met plasticfolie,laat nog 30 minuutjes rijzen.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden C.
Bestrijk de broodjes met de rest van de eidooiers en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak ze onderin de oven in zo`n 25 minuten gaar en goudbruin.