Ananas-gembercake

200 g boter
200 g suiker
200 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
4 eieren
50 g gemalen kokos
1/2 eetl. gemberpoeder
1 eetl. bloem
1/2 pot ananasjam
cakevorm 28 cm



Voorbereiden:

 
Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de boter met de suiker tot een zachte en romige massa.

Voeg het cakemeel, de eieren, de helft van de kokos en het gemberpoeder toe.

Roer tot een gladde massa en klop tot een luchtig beslag.

Bereiden:

1. Vet de cakevorm licht in en bestuif deze met bloem.

2. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

3. Bak de cake op het rooster onder het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

4. Keer de cake, nadat deze iets afgekoeld is, op een taartrooster.

5. Bestrijk het gebak met ananasjam en strooi de rest van de gemalen kokos erover.


Tip:

 
Maak van de cake een taart en schep het beslag in een springvorm Ø 24 cm. Halveer de taart overlangs, smeer de jam ertussen en garneer de bovenzijde met plakken ananas engemalen kokos. Vervang kokos en gemberpoeder in het beslag eens door 1 eetl.