Barmbrack met sinasappelmarmelade

 

150 g gele rozijnen

 150 g donkere rozijnen

50 g gedroogde abrikozen
 
250 ml thee
 
300 g bloem
 
150 g rietsuiker
 
2 theel. bakpoeder
 
2 theel. mixed spice kruiden (anijszaad, kruidnagel,
kaneel, venkel, witte peper, gember)
 
1 ei
 
40 g sinaasappelschil, geraspt
 
 
Voor de sinaasappelmarmelade:
 
3 sinaasappels
 
100 g suiker
 
2 eetl. sinaasappelsap

 



Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Spoel de rozijnen en abrikozen goed af in een vergiet en leg ze in een grote kom.

Giet hierop de hete thee en laat 20 tot 30 minuten intrekken.

Schil de sinaasappels voor de marmelade en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

 



Bereiden:

1. Doe de ingrediënten voor de sinaas­appelmarmelade in een steel­pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.

2. Laat 5 tot 8 minuten doorkoken totdat het stroperig begint te worden.

3. Laat de marmelade afkoelen.

4. Roer alle ingrediënten voor de barmbrack plus vier theelepels marmelade door elkaar.

5. Doe het beslag in een ingevette schaal of bakblik en zet deze 50 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Serveer de barmbrack met de rest van de marmelade.


Tip:
Wel voor een ander smaakje de rozijnen en abrikozen eens in sinaasappelthee, kaneelthee of rooibosthee.

 



Maak jouw eigen website met JouwWeb