Basis cake recept

Cake

 

Ingrediënten basis cake

 

4 eieren
200 g suiker
200 g boter
200 g zelfrijzend bakmeel
rasp van de schil van een citroen
snufje zout

Hulpmiddelen

Mixer en cakevorm van 26 cm.

Voorbereiding

Vet de vorm in en bestrooi met paneermeel. Gooi het paneermeel dat niet aan de rand blijft plakken eruit. Roer de boter met de suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe, doe een volgend ei er pas bij als het vorige helemaal is opgenomen in het deeg. Mix na het laatste ei nog vijf minuten. Voeg het bakmeel met het zout en de citroenrasp toe.

Bereidingswijze

Doe het deeg in de vorm, sla hierbij niet op de vorm, dan rijst de cake niet zo goed! Zet de vorm in de oven en zet deze nu aan. Bak de cake in ongeveer een uur op 165 graden gaar. Prik in de cake met een sateprikker, komt deze eruit zonder dat er deeg aan kleeft, dan is de cake gaar. Laat de cake in de oven afkoelen, stort hem daarna. Als de cake niet uit de vorm wil loslaten, zet de vorm dan even in heet water. Nu komt-ie zeker los.