Griekse Amandel cake met rozenwater

Ingrediënten

 

  • 125 gram, zacht roomboter
  • 125 gram bloem
  • 125 gram griesmeel
  • 55 gram gemalen amandelen
  • 230 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram volle yoghurt
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 ml, ongeklopt slagroom
  • 1 eetlepel, extra voor de room rozenwater
  • 5 nectarines

 

 

Verwarm de oven voor op 180 C

1 Klop de boter met de suiker romig. Ik heb dit in de keukenmachine gedaan.

2 Scheid de eieren.

3 Meng het eigeel met de yoghurt, rozenwater en limoensap en voeg toe aan het botermengsel. Mix door elkaar.

4 Zeef de bloem en het bakpoeder. Meng met de gemalen amandelen en het griesmeel.

5 Roer het bloemmengsel door het botermengsel totdat je een samenhangend deeg hebt.

6 Klop de eieren op tot zachte pieken. Gebruik een mixer en een vetvrije kom (wrijf de kom eventueel nog in met citroensap om eventuele vettigheid weg te halen). Schep de eiwitten losjes door het bloemmengsel.

7 Vet de vorm in. Schep het beslag in de vorm.

8 Bak de cake voor 35 – 45 minuten in de warme oven of totdat de cake goudbruin is. Laat de cake 10 minuten afkoelen en draai hem vervolgens om op een bord. Deze cake is zowel warm als koud erg lekker!

9 Ontpit de nectarines en snij ze in plakjes.

10 Klop de slagroom stijf met de overige rozenwater. Serveer de cake met de nectarine en de room.

Maak jouw eigen website met JouwWeb