Marmercake

 

Recept voor Marmercake met Bakkers Cakemeel

Benodigdheden:

  • 200 g Koopmans Bakkers Cakemeel
  • 200 g roomboter of margarine
  • 200 g witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren (m) (alles op kamertemperatuur)
cacaomengsel:
  • 4 el cacao
  • 3 el suiker
  • 4 el heet water

Keukengerei Cakevorm van 25-30 cm
Bereidingstijd Baktijd: 60-70 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C
Gasoven: stand 2-3

Bereidingswijze:


1Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

2Verwarm de oven voor.

3Beboter de cakevorm en bestuif de vorm met bloem.

4Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

5Voeg de basterdsuiker en het zout toe en meng het geheel tot een glad geheel.

6Voeg een voor een de eieren toe.

7Klop het geheel daarna in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

8Zeef het cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag.

9Meng de cacao, suiker en het hete water tot een glad papje.

10Neem 1/3 deel van het cakebeslag apart en roer hier het cacaomengsel doorheen.

11Doe het cacaobeslag in de cakevorm.

12Schep het andere beslag er bovenop.

13Spatel de twee beslagen licht door elkaar zodat een marmereffect ontstaat.

14Bak de cake in 60-70 minuten gaar.

15Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.