Rabarber cake
Ingredienten: 125 gr boter |
300 gr suiker |
1 ei |
1 theelepel vanille-extract |
250 gr witte bloem |
1 theelepel baksoda |
1/4 theelepel zout |
250 ml karnemelk |
250 gr rabarber, fijngesneden |
1 eetlepel witte bloem |
Glazuur: |
50 gr boter |
2 theelepels kaneelpoeder |
225 gr bruine basterdsuiker |
Bereidingswijze
1. | In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. Ei en vanille erdoor kloppen. | ||
2. | 250 gr bloem, baksoda en zout in een andere kom zeven en dit mengsel afwisseld met karnemelk aan de romige mix toevoegen. | ||
3. | Rabarber en 1 eetlepel bloem door het beslag scheppen en het beslag in een met boter ingevette bakvorm van 23x33 cm scheppen. De bovenkant glad strijken. | ||
4. | 50 gr boter, kaneel en basterdsuiker vermengen en in een gelijkmatige laag over het beslag strooien. | ||
5. | 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken (180°C/gasstand 4). | ||
Geen karnemelk?
Roer 1 eetl azijn of citroensap door 250ml melk en laat 10 min staan.