Rabarber cake

 

Ingredienten:

125 gr boter

300 gr suiker
1 ei
1 theelepel vanille-extract
250 gr witte bloem
1 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
250 ml karnemelk
250 gr rabarber, fijngesneden
1 eetlepel witte bloem
Glazuur:
50 gr boter
2 theelepels kaneelpoeder
225 gr bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
1.   In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. Ei en vanille erdoor kloppen.
 
2.   250 gr bloem, baksoda en zout in een andere kom zeven en dit mengsel afwisseld met karnemelk aan de romige mix toevoegen.
 
3.   Rabarber en 1 eetlepel bloem door het beslag scheppen en het beslag in een met boter ingevette bakvorm van 23x33 cm scheppen. De bovenkant glad strijken.
 
4.   50 gr boter, kaneel en basterdsuiker vermengen en in een gelijkmatige laag over het beslag strooien.
 
5.   45 minuten in de voorverwarmde oven bakken (180°C/gasstand 4).
 

Geen karnemelk?

Roer 1 eetl azijn of citroensap door 250ml melk en laat 10 min staan.