Deeg voor hartige taart

Recept voor Deeg voor Hartige Taart

 

Benodigdheden:

  • ½ pak Koopmans Deeg voor Hartige Taart
  • zie variatierecepten vulling naar keuze

Voor de saus:

  • 1,5 dl (150 ml) melk
  • 3 eieren
  • naar smaak peper, zout en kruiden

 

 


Bereidingstijd Baktijd: 30-45 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180 °C
Gasoven: stand 4-5

 
 
 

Bereidingswijze:

1Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2Haal de bevroren deegplakjes van elkaar en verwijder de folie.

3Laat voor het verwerken de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.

4Leg de deegplakjes die je niet gebruikt direct in een plastic zakje terug in de vriezer.

5Vet een springvorm of ovenschaal in.

6Bekleed de springvorm of ovenschaal met de deegplakjes.

7Vul de vorm met een vulling naar keuze.

8Maak de saus: doe de melk, de eieren, het zout, de peper en de kruiden in een hoge beslagkom.

9Klop het mengsel 1 minuut met de mixer met garden op de middelste stand.

10Schenk de saus over de vulling.

11Bak de hartige taart in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

 

Tips

  • Maak een hartige taart met broccoli, ham, paprika en pijnboompitten.
    Gebruik voor de vulling: 150 g broccoli, 150 g ham, 150 g geraspte kaas, 1 rode paprika, 1 ui en 2 el pijnboompitten. 

    Maak de bodem volgens de algemene bereidingswijze. Snipper de ui en snijd de paprika en ham in kleine blokjes. Snijd de broccoli in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of margarine in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg de paprikablokjes, de blokjes ham en de stukjes broccoli toe en bak het geheel gedurende 5 minuten. Giet het vocht af en verdeel het groentemengsel over de deegbodem. Bereid de saus volgens de algemene bereidingswijze, voeg de helft van de kaas toe en giet de saus over de quichevulling. Verdeel de rest van de geraspte kaas over de vulling. Strooi over de quiche de pijnboompitjes. Bak de hartige taart in 35-45 minuten gaar en goudbruin.