Hartige taart met blauwe kaas
Helaas geen foto !
Benodigdheden:
- 5 plakjes Koopmans Deeg voor Hartige Taart
- 300 g danish blue
- 125 g crème fraiche
Voor de saus:
- 2 dl melk
- 4 eieren
- snufje zout
- snufje peper
Voor de garnering:
- 50 g amandelschaafsel
Keukengerei Bakvorm 22-26 cm
Bereidingstijd Baktijd: 40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 18°C
Gasoven: stand 4-5
Bereidingswijze
1Verwarm de ove:n voor.
2Haal de bevroren plakjes deeg van elkaar en verwijder de folie.
3Leg de deegplakjes die je niet gebruikt, direct in een plastic zak in de vriezer.
4Bekleed de ingevette bakvrom met de plakjes deeg.
5Klop de eieren en de melk met wat zout en peper voor de saus.
6Prak de Danish blue met een vork fijn. Meng de Danish Blue en crème fraiche al roerende door de saus.
7Giet het geheel over de deegbodem.
8Bestrooi het met amandelschaafsel.
9Bak de quiche in de voorverwarmde oven.