Hartige taart met garnalen

Recept voor Hartige taart met Garnalen

 

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Hartige taart Naturel
  • 50 g boter
  • ½ dl handwarm water
  • 2 sjalotjes od 4 bosuitjes of 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • enkele spaanse pepers
  • eventueel naar smaak mexicaanse kruiden
  • 250 g gekookte, gepelde garnalen
  • 1½ dl melk
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte Gruyère of jong belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • enkele ongepelde garnalen
  • enkele takjes peterselie

 

 


Keukengerei Springvorm 22 cm of bakvorm van 18x18 cm
Oventemperatuur Heteluchtoven:180°C
Elektrische oven: 200°C

 
 

Bereidingswijze:

1Kneed de bakmix met 50 g boter en 1/2 dl handwarm water, met een mixer met deeghaken, in 2 minuten tot een soepel deeg dat van de kom loslaat. Laat het deeg 15 minuten afgedekt rusten. Verwarm de oven voor.

2Bekleed de bodem en de helft van de rand van de ingevette springvorm met een dun laagje deeg.

3Pel de sjalotjes en snipper ze. Halveer de Spaanse pepers en de paprika. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

4Verdeel de gesnipperde ui, de Spaanse peper, de paprika en de garnalen over de deegbodem. Strooi bij gebruik van de Mexicaanse mix het kruidenmengsel over de vulling.

5Klop voor de saus de melk en de eieren schuimig. Voeg de sauspoeder, de geraspte kaas, het geperste teentje knoflook en de peterselie toe.

6Giet de saus over de reeds gevulde bodem.

7Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

8Gebruik de ongepelde garnalen en takjes peterselie als garnering bij het serveren.