Hartige taart met spinazie, gehakt en knoflook

 

Helaas geen foto !

 

Benodigdheden:

  • 5 plakjes Koopmans Deeg voor Hartige Taart
  • 300 g (ongekruid) gehakt
  • 200 g gekookte spinazie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gepelde tomaten in stukjes
  • 1 tl suiker
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 mespunt oregano
  • 1 mespunt basilicum
  • 1 mespunt tijm
  • 1 mespunt knoflookpoeder

voor de saus:

  • 2 dl melk
  • 4 eieren
  • snufje peper

voor ganering:

  • 100 g geraspte kaas

 

 


Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

 
 

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor.

2Haal de bevroren plakjes deeg van elkaar en verwijder de folie.

3Leg de deegplakjes die je niet gebruikt direct in een plastic zak.

4Bekleed de ingevette bakvorm met de plakjes.

5Bak het gehakt onder voortdurend omscheppen even los en enigszins bruin (gebruik geen boter).

6Voeg de ui en de stukjes tomaat toe en laat het even sudderen.

7Voeg naar smaak de kruiden en suiker aan het mengsel toe.

8Verdeel de spinazie over de deegbodem en schep hierop het gehaktmengsel.

9Klop de eieren en de melk met wat zout en peper voor de saus.

10Giet de saus over de vulling en strooi vervolgens de gerapste kaas over de quiche.

11Bak de taart in 40 minuten gaar en goudbruin.

Maak jouw eigen website met JouwWeb