hartige taart naturel

 

Recept voor Hartige taart Naturel

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Hartige taart Naturel

Voor de bodem:

  • 50 g roomboter of margarine (op kamer- temperatuur)
  • 0,5 dl (50 ml) water

Voor de vulling:

  • 125 g hamblokjes
  • 125 g blokjes gerookte spek
  • 250 g gesneden champignons
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 150 g geraspte kaas
  • 1,5 dl (150 ml) melk
  • 3 eieren

 

 


Keukengerei Mixer met deeghaken en garden
Springvorm of ovenschaal van 22-25 cm
Bereidingstijd Bereidingstijd: 30-45 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

 
 

Bereidingswijze:

1Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. Doe de bodemmix, de boter en het water in een hoge beslagkom.

2Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

3Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

4Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.

5Verhit wat boter of olie in een koekenpan.

6Bak de voorgesneden ui en de spekblokjes en bak vervolgens de hamblokjes en champignons mee.

7Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

8Giet het vocht af en verdeel de vulling over de deegbodem.

9Strooi er circa 100 gram geraspte kaas over. 

10Doe de melk, de eieren en de sausmix in een hoge beslagkom.

11Klop het geheel 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling.

12Verdeel de rest van de kaas (circa 50 g) over de hartige taart.Oven 

13Bak de taart in 35-45 minuten gaar en goudbruin. Bekijk de bakfilm over quiche bakken en zie hoe je dit recept maakt.