Hartige taartjes met kip en pittige kaas

 

Helaas geen foto !

 
 
Benodigdheden:
  • 1 pak Koopmans Hartige taart Naturel
  • 50 g boter
  • ½ dl handwarm water
  • 200 g kipfilet
  • 1 ui
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 stukje koolrabi of 1 klein meiknolletje
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 3 eieren
  • 1 ½ dl melk
  • 100 g geraspte schapenkaas of belegen kaas

 

 


Bereidingstijd Baktijd: 30-35 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C

 
 

Bereidingswijze:

1Vet de bakvormpjes in.

2Kneed van de bakmix met de boter en het handwarme water een soepel deeg.

3Laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten.

4Verwarm de oven voor.

5Snijd de kipfilet in mini-dobbelsteentjes.

6Pel de ui en de lente-uitjes en snipper deze.

7Bak de kipfilet met de ui 3 minuten in de olijfolie.

8Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.

9Rasp of schaaf de koolrabi grof.

10Meng deze met de peterselie door het kipmengsel.

11Bekleed de vormpjes met een dun laagje deeg en verdeel de vulling erover.

12Klop de eieren en de melk schuimig, voeg de sauspoeder toe en mix alles tot een luchtig mengsel.

13Voeg ¾ deel van de kaas toe. Giet de saus over de gevulde deeglapjes en verdeel de rest van de kaas erover.

14Bak de taartjes iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.