Pasta taart

 

Recept voor Pastataart

Benodigdheden:

  • 6 plakjes Koopmans Bladerdeeg
  • 150 g schelpmacaroni
  • 1 el paneermeel
  • 1 vleestomaat
  • 1 ui
  • 125 g salami in ½ cm dikke plakken gesneden
  • 100 g courgette
  • 100 g aubergine
  • 125 g champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml slagroom
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout
  • 1 tl basilicum
  • 1 eidooier

 

 


Keukengerei Springvorm Ø 22 cm
Bereidingstijd Baktijd: 35-40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C

 
 
 

Bereidingswijze:

1Haal 6 bevroren deegplakjes met een mes van elkaar.

2Laat de deegplakjes 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie.

3Kook de macaronischelpjes beetgaar in ruim water met zout en 1 el olijfolie.

4Giet de macaroni daarna af.

5Vorm van de lapjes op een met bloem bestoven werkvlak een vierkante lap van 40 cm.

6Bekleed de ingevette springvorm met de deeglap en laat de deeglap over de rand van de springvorm hangen.

7Prik de bodem hier en daar met een vork in en bestrooi deze met  paneermeel.

8Verwarm de oven voor.

9Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.

10Snipper de ui.

11Snijd de salami, courgette en aubergine in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.

12Fruit de ui in 1 el olijfolie. Voeg de geperste knoflook, salami en groenten toe.

13Roer de room en de kaas door de groenten. Voeg peper, zout, basilicum en de macaronischelpjes toe.

14Schep de pastavulling op de deegbodem. Leg het overhangende deeg er losjes overheen en vouw de bovenzijde zo ver mogelijk dicht.

15Zorg ervoor dat hier en daar een kleine opening blijft of prik het deeg op enkele plaatsen in.

16Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

17Bak de taart in het midden van de oven. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb