Terinne met gegrilde groenten en geitenkaas

 

Recept voor Terinne met gegrilde groenten en geitenkaas

Benodigdheden:

  • ½ pak Koopmans Pannenkoeken Scharrelei
  • 3,5 dl water
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout en peper naar smaak

voor de vulling:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 courgette
  • ½ pot geroosterde paprika's (ca. 4 stuks)
  • olijfolie
  • 200 ml groentenbouillon
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 g gemengde sla
  • 200 g geitenkaas (Bettine Blanc)
  •  

 


Keukengerei Cakevorm ca. 22 cm
Huishoudfolie

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Snijd met een scherp mes de courgette en de aubergine overlangs in dunne plakken. 

2Bestrijk de plakken aan beide zijden met olijfolie.

3Rooster ze aan beide kanten op een gloeiend hete contactgrill zodat mooie bruine strepen ontstaan, of bak ze kort in een hete koekenpan.

4Laat de groenten afkoelen.

5Laat de paprika's uitlekken, snijd ze open en verwijder de eventuele zaadlijsten.

6Week de blaadjes gelatine in koud water.

7Verwarm de bouillon, los de gelatine erin op en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.

8Bak de 5 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg aan het beslag de kruiden, knoflook en peper en zout naar smaak toe.

9Laat de pannenkoeken afkoelen en snijd ze enigszins in een vierkante vorm.

10Bedek een cakevorm met huishoudfolie; leg een pannenkoek in de vorm en laat de zijkanten over de rand hangen.

11Beleg het met een derde deel van de courgette en giet er wat bouillon over.

12Maak nu achtereenvolgens (3x) laagjes pannenkoek en groenten met bouillon en eindig met een laagje pannenkoek.

13Vouw de terrine dicht en laat het in de koelkast is ca. 3 uur opstijven.

14Stort de terrine op een schaal en snijd er mooie plakken van.

15Serveer als voorgerecht met een plukje sla en verkruimelde geitenkaas.

Maak jouw eigen website met JouwWeb