Rabarberkoek met notenschuim

Recept voor Rabarberkoek met notenschuim

Benodigdheden:

  • 400 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel
  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
  • 4 eieren

vulling:

 

  • 1½ kg rabarber
  • 4 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 150 g gemalen hazelnoten
  •  

 


Bereidingstijd Baktijd: ca. 45 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Vet het bakblik in.

2Verwarm de oven voor.

3Klop de boter schuimig met de suiker en vanillesuiker.

4Voeg de eieren een voor een toe.

5Schep het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel erdoor.

6Maak de rabarber schoon, was en droog ze en snijd ze in stukken van 4 cm.

7Strijk het beslag op het bakblik en leg de rabarberstukjes er naast elkaar op.

8Bak de koek iets onder het midden van de oven.

9Klop de eiwitten stijf en klop de suiker er in gedeelten door.

10Schep de hazelnoten erdoor.

11Doe het schuim in een spuitzak en spuit het ruitvormig over de koek.

12Zet de rabarberkoek nog 10 minuten in de warme oven, zodat het schuim lichtbruin kleurt.

Tips

  • Vervang rabarber door abrikozen.
  • Spuit het schuim niet over de koek, maar verdeel het er met een spatel over en zet het heel even onder een voorverwarmde grill.