Fantasie roos op taart

Versieren kan op veel manieren

 

Bloemen doen het goed op een taart. Gebruik je fantasie om een prachtige bloem te maken, zoals die in je op komt. Bij ons werd het een fantasieroos!

Letterlijke tekst uit de clip

Een fantasieroos noem ik dit. Daarvoor hebben we wel wat poedersuiker nodig voor het blad, omdat deze uitgerold gaat worden. Daar heb ik een heel handig klein deegrolletje. Het kan natuurlijk met een grote, maar dit is heel fijn, want het is van een kunststof waardoor het ook niet plakt. Dit lange plakje marsepein gaan we aan één kant dus dat gaan we dubbelklappen en aan één kant vastzetten, daar bij de zijkanten. Dit is de bovenkant, dus je moet het hier zo en dan ga je hier een beetje vouwen, zo. Erg fantasievol. Zo mooi bol. Dan gaan we dit dan oprollen en wel zo, dat het een beetje met plooitjes, dan krijg je meer ruimte. En hier ontstaat de fantasieroos. Het zou een roos moeten worden, maar ik denk, dat ik er iets anders van maak. Dit is zeker fantasie, ja. Wat leuk is bij een roos: een klein groen blaadje erbij. Maar als eerste kunnen we het roosje ook afwerken. Ik heb een stukje groene marsepein al uitgerold. Ik maak het nog ietsje dunner. Effe controleren of hij loszit. Ja. En dan hebben we een uitstekertje, de zogenaamde helixvorm. Dit is zo’n blaadje, als u onder een echte roos kijkt, dan zit er zo’n mooi groen rozetje, dat steken we uit. Kijk. Dit is precies als bij een roos. En dat gaan we om deze roos heen doen. Als afwerking van deze roos zit er nu de helixvorm. Wat natuurlijk ook erg leuk is, dit zijn de marsepeinen blaadjes, zelfs met een nerfje, daar is een heel mooi uitstekertje voor, dat is het systeem, daar kun je het mee uitdrukken. Dat kun je natuurlijk ook gewoon met een keukenmesje een blaadje uitsnijden. We drukken het nerfje er ook nog in. Kijk: een prachtig blaadje, zelfs met een nerf erin. Naast de paarse rozen wil ik ook wat roze rozen op de taart aanbrengen. En wat poedersuiker op het blad. En we rollen hem weer uit. Ik ga nu wat een grotere roos maken. De zijkanten weer tegen elkaar. En hem oprollen. Gebruik hiervoor ook niet teveel poedersuiker, want het is wel de bedoeling dat die roos aan elkaar blijft plakken. Ik knijp het restantje weer af en zo hebben we een paar roosjes.