Prinsessentaart decoreren

Het kan nog mooier!

 

Marsepein is prachtig materiaal om mee te versieren. Je kunt het kleuren en er allerlei vormen van maken. Fantaseer er maar op los!

Letterlijke tekst uit de clip

Dan gaan we de taart eerst weer insmeren met een heel dun laagje water. De kwast afvegen aan de randen. En zie hier: de poedersuiker verdwijnt geheel. Zo, nu is de prinses klaar om afgedecoreerd te worden. Daarvoor ga ik gebruiken: wat suikerbloemetjes die ik hier om het lijfje heen leg. Omdat de taart is ingesmeerd met een laagje water plakt het nu mooi. De prinses ga ik verder decoreren met wat glazuur, ook wel “icing” genoemd: een mengsel van poedersuiker met eiwit. En dat is zo leuk van deze taart: je kunt hem zo gek maken als je wilt. Het is echt maar een heel klein beetje water, maar het plakt echt als de neten, echt niet normaal! Ik vind hem eigenlijk erg mooi! Ik ga zo inderdaad ook de strik erop plakken, dan is hij klaar. Klaar om op te eten! Die kringels ga ik aan de voorkant doen en dan ga ik u dadelijk laten zien hoe we aan de achterkant een strik gaan maken. Ik ga de taart nog wat verder afdecoreren met wat bloemetjes. Die blijven nu nog mooi plakken vanwege het water.