Prinsessentaart maken

Een prachtige verjaardagstaart

 

Wat is er leuker dan voor je eigen prinsesje een prachtige feesttaart te maken. Neem er wel de tijd voor en geniet van de voorpret!

Letterlijke tekst uit de clip

Vandaag laat ik u zien hoe we een verjaardagstaart gaan maken. De prinsessentaart wordt gemaakt van een boltaart die we daarna bekleden met marsepein, we maken er een lijfje bovenop en we decoreren hem met glazuur en wat eetbare bloemetjes. Eerst gaan we nu de Prinsessentaart maken. Deze is gemaakt van een halve bol. Nou, succes gegarandeerd voor elk meisjesfeestje! De jurk kan in gewenste kleuren gemaakt worden. Er kan een blonde of een donkere pop ingezet worden, maar als eerste hier de basis: de bol. Spannend, zo’n boltaart. De bol hebben we gemaakt, die gaan we weer insmeren met een heel dun laagje verstevigde slagroom. Alle lijnen worden weggewerkt. Het kan eventueel ook met een beetje jam of banketbakkersroom. En het is om dadelijk de marsepein te laten plakken. De prinsessentaart ga ik bekleden met een roze marsepein. Deze is al gekleurd, de marsepein ga ik nog even flink los kneden, dat ie mooi soepel wordt. We hebben een bol gemaakt en die druk ik wat plat. Zorg, dat er altijd voldoende poedersuiker onder de marsepein zit tegen het plakken en we gaan hem uitrollen. In dit geval is het gewicht wat ik gebruik van de marsepein zo rond de 500 gram. Voldoende om de rok te maken en in die rok komen mooie plooien. Ik ga hem blauw maken. Ja. Een beetje Doornroosje kleur blauw. Ja. De marsepein is nu groot genoeg om over het bolletje heen te doen. Dan pakken we het bolletje er weer bij en de marsepein gaat eroverheen. Zorg weer, dat het midden van je marsepein over het midden van het bolletje… Nou, zoals u ziet zitten er nu al plooien in, knijp de marsepein enigszins in model. Hierachter is het mooie sleepje ontstaan. Nog niet. Oh nou zit hij aan de zijkant weer niet goed! We halen daar de bovenkant van de prinses bij. Een heel handig popje, door dit puntje wat eraan zit kun je hem in het bolletje steken. Maar ja, wat u natuurlijk ook kunt doen: sloop twee benen van zo’n pop en zet ze erin. Het is iets lastiger, want dan ontbreekt die punt. Maar het kan wel. We plaatsen het popje in het midden van de bol. Zo’n naakte dame erboven is natuurlijk niet helemaal de bedoeling, dus we gaan er nu een bovenstukje creëren. Dan kun je een stukje marsepein wat lekker soepel gekneed is, het hoeft maar een klein stukje te zijn. We halen weer het kleine deegrolletje erbij en we gaan de marsepein om de dame heen draperen. Zorg, dat ie een beetje plakt. Dus niet teveel poedersuiker erachter. De armpjes alvast naar beneden, dan weet je hoe dat dadelijk zit. Die houdt de marsepein ook een beetje op zijn plek. De achterkant bij elkaar geknepen. U kunt eventueel ook nog met een mesje wat meer vorm erin maken.