Rozen van marsepein maken

Een traditionle roos bovenop je taart, prachtig toch?

 

Je kunt van alles kiezen om je taart mee te versieren. Wij doen het vandaag met een klassieke roos van marsepein. Haast te mooi om op te eten!

Letterlijke tekst uit de clip

We gaan nu een rolletje maken van marsepein. De dikte van het rolletje gaat bepalen hoe groot je rozenblaadjes gaan worden. Ik denk, dat het wel leuk is om een mooie grote roos te maken. Dit rolletje zal een doorsnee hebben van ongeveer een centimeter. Ik snijd het beginnetje eraf en dan maken we allemaal gelijke plakjes. En ook weer: hoe dikker je dit plakje maakt, hoe groter het rozenblaadje gaat worden. Wat we daarbij nodig hebben is een stukje plastic, wat heel geschikt is bijvoorbeeld van die insteekvellen. Daar knip je een stukje af, dan heb je zo’n dubbel plasticje. We leggen één stukje van die marsepein leggen we daartussen. En dan gaan we die marsepein platduwen. En wel zo, dat aan één kant gaan we hem heel dun uitwrijven en de andere kant laten we wat dikker. Dan halen we hem tussen het folie vandaan. Hier gebruiken we dus ook geen poedersuiker voor, want het is de bedoeling, dat het lekker plakt. En van dit rondje wat ik heb uitgewreven, de onderkant is de dikste kant. Nou, laten we eens even proberen. Even kijken hoe ik dat er dan op kan krijgen.