Strik op taart maken

Dat maakt je creatie helemaal af!!

 

Zonde om zo iets moois op te eten! Zet je taart daarom eerst in ’t zicht ! Ze mag gezien worden. Daarna toch maar het mes erin! Eet smakelijk.

Letterlijke tekst uit de clip

Als finishing touch wil ik de prinses een mooie strik meegeven. Die gaan we op haar achterkant vastmaken. Om die strik te maken, maken we gebruik van marsepein met tylose. Tylose is een poedervormige substantie die met water toegevoegd ervoor kan zorgen, dat het een eetbare lijm is. En kneden we deze door de marsepein, dan wordt de marsepein kneedbaarder en hij wordt vrij gauw hard. Dus wanneer we die strik gevormd hebben, laten we hem even rusten en maken hem dan op de barby vast. Op zo’n stukje marsepein moet ongeveer een mespuntje tylose. Dit moet voldoende zijn. En weer kneden. En dan maak ik er nu een bolletje van. Zo. Dat doe ik in de folie en dan mag het eventjes in de koelkast om goed koud te worden. Nou, het voelt mooi soepel. Nu gaan we er een lang lint van uitrollen. Eerst met de handen wat rolwerk en daarna kunnen we hem met het kleine deegrolletje in model brengen. Ik zal hem een beetje wat platter nog gaan maken, want ik vind het eigenlijk een beetje nog te grof voor een strikje. Voor de netheid snijden we nog even de randjes af. En hij is nu klaar om de strik ervan te maken. Ik heb hier twee stukjes plastic folie, gewoon huishoudfolie, daar heb ik een balletje van gerold. Die hebben we nodig als ondersteuning voor de strik. Dat wordt een bolling en die moet tijdens het drogen ondersteund worden, anders zou ie in elkaar zakken. Zo. We drukken de marsepein hier goed aan. Heb jij een kwastje met een beetje water? Dankjewel. Aan een strik hoort natuurlijk een lint. Daar hebben we dit overblijvende stukje kunnen we daarvoor gebruiken. Dat ga ik om de strik leggen en wat leuk is om deze dan nog een beetje in model te snijden. Een mooi puntje eraan. De strik is nu klaar om te drogen te leggen en dan gaan we die straks op de prinses maken. De strik gaan we nu op de Barby bevestigen, we leggen ‘m aan de achterkant. Wanneer de marsepein nog plakt kunt u deze er gewoon op leggen, zoniet, dan is een penseeltje met een klein beetje water ook goed.

Maak jouw eigen website met JouwWeb