Taart decoreren met bladgoud

Wel heel luxe, goud op je gebak

 

Goud, de kleur van koningen en dat “gewoon” op de taart, die jij hebt gemaakt. Feestelijker kan niet!

Letterlijke tekst uit de clip

Decadentie ten top! Ik ga wat bladgoud op de taart aanbrengen, dat is echt heel mooi spul. Dat zijn velletjes. Dit is bladgoud. Je kunt het niet aanraken, dan verdwijnt het. Wat ik dus doe is met een penseeltje hele kleine stukjes aanbrengen. Ja, ik houd vast en dan ga jij het erop doen. Ja, een tipje moet je pakken. Ja. Vooral niet gaan niesen of hoesten, want dan is het gewoon verdwenen. Bladgoud, dat is ook eetbaar. Kan je heel even trekken hier effe? Wat wil je? Nou, hij is een beetje groot. Bladgoud is verkrijgbaar bij ook wel speciaalzaken waar ze kunstschilderspullen verkopen en bij de beter gesorteerde taartenwinkels. Ja, het is natuurlijk goud, 18 Karaats geloof ik, en dat, ja, het is niet zo voordelig: één zo’n velletje wat ik hier nu erop plak, dat is iets van, ja, 3 Euro. Maar het zorgt natuurlijk wel voor een prachtig Bollywoodeffect! We kunnen er ook gewoon zo’n heel stuk op leggen. Is dat niet zonde, dat is wel heel veel. Ik vind het wel leuk, zo’n kwakje! Zo’n kwakje? Nu de taart nog plakt, ga ik er ook nog wat zilveren balletjes op plakken. Dit zijn van die soort “zilverpillen” worden ze ook wel genoemd. Het zijn van die harde balletjes. Daar moet je ook nooit teveel van gebruiken, want het is geen pretje om die tussen je tanden te krijgen. Maar het is natuurlijk wel een geweldig effect. Wat mij betreft hoeft een taart ook helemaal niet altijd symmetrisch te zijn. Maak het lekker speels, een beetje hier, een beetje daar. Dan gaat ie meer leven. Nou, nu ga ik de taart nog beschilderen met zogenaamde goudverf en zilververf. Die is verkrijgbaar ook weer bij de betere taartenwinkel. Het is eetbaar goud en eetbaar zilver, in poedervorm. Daar voeg ik een beetje alcohol aan toe. Goed roeren, een klein penseeltje en dan kan er geschilderd worden op de taart. Net als met de goudverf ga ik ook nog wat met zilver doen. En met de zilver kunnen we natuurlijk ook weer leuke puntjes zetten bijvoorbeeld. En als finishing touch wil ik er nog een prachtige kitsche plastic rozen op steken. Nou, deze rozen kent iedereen vast wel, ze zijn tegenwoordig op verschillende plekken te koop: cadeauwinkels. De Bollywoodytaart is klaar! Is ie niet geweldig? Nog even een tip met betrekking tot het aansnijden: snijd de taart per laag aan. Komt u een kartonnetje tegen, dan weer de volgende laag, weer een kartonnetje, enz. Nou, ik denk niet, dat ik elke week zo’n taart ga maken, dat niet.