Taart versieren met glazuur

Met glazuur kun je zelfs tekenen

 

Als je eenmaal bezig bent met versieren van je taart, wil je hem steeds maar mooier maken. Met glazuur lukt dat heel goed!

Letterlijke tekst uit de clip

Voor het versieren van de taart ga ik ook gebruikmaken van glazuur. Goede glazuur is een mengsel van poedersuiker en eiwit. Eiwit is verkrijgbaar in poedervorm. Mocht u daar nou niet aan kunnen komen, kunt u ook rauw eiwit gebruiken. Er bestaat natuurlijk de kans op salmonella en op sommige plekken is er zelfs gepasteuriseerd eiwit verkrijgbaar, maar lang niet in alle supermarkten. Een goede glazuur, ik zal u de substantie laten zien, is zo dik. Dus heel lobbig, puur glazuur is wit. Nou, ik dacht: het is misschien leuk voor deze taart gaan we wat roze decoratie in aanbrengen: een beetje voedingskleurstof, de beste voedingskleurstof is een vrij dikke gel, dus niet te waterig en dat mengt u door de glazuur heen. Kijk: nou ontstaat er echt een prachtig roze goedje! Zuurstokroze in dit geval. Voedingskleurstof kun je kopen bij de beter gesorteerde bakwinkel of een taartdecoratiewinkel. Om nu de glazuur aan te brengen op de boltaart heb ik alvast een cornetje voor u gevouwen. Een cornetje is een bakpapiertje gevouwen in zo’n puntje. Nou, misschien weet u nog van vroeger: pijltjes maken. Dan iets breder houden. Zorg ervoor, dat het puntje goed dicht zit. Je hebt ook van die slagroomspuiten, maar dan is het wel belangrijk, dat er een heel dunne opening in zit. En dan doen we wat van deze glazuur in het cornetje. Belangrijk: niet teveel glazuur, want dan komt die straks boven het cornetje eruit. Dan drukken we het cornetje dicht, zodat de glazuur opgesloten in dit kleine puntzakje. De hand vlak eronder en we knippen de rand eraf, zodat ie niet meer zichtbaar is. Nu gaan we het bolletje insmeren weer met een beetje water. Wat heel handig is, is zo’n plat bakkwastje. Veeg het overtollige water af aan de rand en smeer het bolletje in. Zo wordt alle poedersuiker die er eventueel nog zou zitten wordt weggewerkt. Niet teveel water, anders gaat hij druipen. Stel: u wilt er een tekst op schrijven: “Anna, 20 jaar”. Of wilt u ‘m decoreren met kringels, ik zal u laten zien hoe we kringels maken. We knippen het puntje knippen we van het cornetje af. Probeer het cornetje altijd eerst even op het tafelblad. Ja. Het is de goede dikte. Met de ene hand knijp ik het cornetje dicht, want het is niet de bedoeling, dat daar de glazuur uitkomt, maar daar. En met de andere hand stuur ik hem. Door precies de goede dikte van het glazuur te hebben kun je zo makkelijk of zo mooi kringels maken. Je moet bedenken: als het te dun is of te dik, dan of het druipt eraf of het komt niet uit je cornetje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb