Appel amandel taart

Appel-amandeltaart

Appelamandel

 

 

 

 

 

300 g bloem

150 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

200 g koude boter, in kleine blokjes

1 ei, losgeklopt

6 zoetzure appels (bijv. jonagold), in stukjes

1/2 eetlepel kaneelpoeder

50 g kristalsuiker

75 g amandelschaafsel

100 g speculaasjes

1/2 pakje amandelspijs (a 300 g

evt. keukenmachine

plasticfolie

springvorm (doorsnede 24 cm)

1 In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 min. in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C.

2 Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei.

3 Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 min. taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).

Maak jouw eigen website met JouwWeb