Appel kokos taart
Ingrediënten appel kokos taart
400 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram boter of margarine
200 gram suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
100 gram gemalen kokos
3 eetlepels gemberjam of abrikozenjam
1 eetlepel custardpoeder
1 kilo appels (cox orange)
Bereidingswijze appel kokos taart
1 Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout met de handmixer circa 10 minuten tot een romige massa.
2 Klop het ei erdoor.
3 Schep het zelfrijzend bakmeel en de kokos er in gedeeltes door en verwerk het met de handen tot een kruimelig deeg.
4 Vet een lage taartvorm met een doorsnede van 26centimeter in en druk 2/3 van het deeg in de vorm.
5 Schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes.
6 Vermeng ze met de gemberjam en custardpoeder en verdeel ze over de taartbodem.
7 Rol de rest van het deeg tussen je handen tot kleine kruimels en strooi deze over de appelvulling.
8 Bak de taart in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius in 60 minuten goudbruin en gaar.