Appelkruimeltaart

Recept voor Appelkruimeltaart

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart
  • 100 g koude roomboter of margarine
  • 1 ei
  • 850 g zachtzure appels (ca. 5 stuks)
  • 50 g rozijnen
  • 50 g suiker
  • 2-3 tl kaneel

Keukengerei Springvorm 24 cm
Mixer met garden
Bereidingstijd Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Baktijd ca. 45 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze

1Wel de rozijnen en dep ze droog.

2Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 

3Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 

4Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg. 

5Als laatste het ei toevoegen en nog even kort mengen. Zet het deeg in de koelkast. 

6Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. 

7Doe drievierde van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van circa 2 cm. 

8Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling. 

9Bak de appelkruimeltaart in circa 45 minuten gaar en goudbruin. 

10Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.