Bananentaart met kersenlikeur

Recept voor Bananentaart met kersenlikeur

 

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 1 eidooier
  • 25 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el melk
  • ½ l slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 750 g rijpe bananen
  • ½ dl kirsch
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 1 el poedesuiker
  • 1 el citroensap
  • enkele cocktailkersen om te garneren


Bereidingstijd Baktijd: 15-20 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 200°C

 

 

Bereidingswijze:

1Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien.

2Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Vorm van de bladerdeeglapjes 2 vierkanten van 35x35 cm.

3Leg ze op een met koud water bestreken bakplaat.

4Prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg.

5Bak e bodems in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten gaar.   

6Vorm van het bladerdeeg dat overblijft eventueel figuurtjes, bak ze mee en gebruik ze als versiering op de taart.

7Week de gelatine enkele minuten in koud water.

8Roer de eidooier met de suiker, de vanillesuiker en de melk door elkaar.

9Klop het dooiermengsel au-bain-marie tot het lichtgebonden is.

10Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.

11Klop de slagroom met de poedersuiker en de slagroomversteviger stijf. Spatel het eimengsel door de slagroom.

12Houd één banaan apart als garnering en pureer de andere bananen met de kirsch.

13Meng de bananenpuree door het slagroommengsel.

14Schep de bananenroom op de onderste taartbodem en strijk deze glad. Leg er de andere bodem als deksel op.

15Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan lichtbruin. Rol de zijkant van de taart door de amandelen.

16Klop de eiwitten schuimig en voeg de suiker en de poedersuiker toe. Roer de massa tot een glanzend geheel.

17Bestrijk het gebak ermee. Vorm een golfpatroon in het eiwit met behulp van een vork.

18Plaats het gebak enkele seconden onder een voorverwarmde grill zodat de eiwitlaag licht kleurt.

19Snijd de banaan in plakjes, sprenkel er wat citroensap over. Leg ze op de rand van de taart met een kers erop.

20Verdeel eventueel de bladerdeeg figuurtjes over de taart.    

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb