Beschuit taart

 

Beschuitentaart

 

Ingerediënten Beschuitentaart

 
2 liter melk
4 pakjes kookpudding (vanille of room smaak)
2 rol beschuit (wit)
2 pak droge koekjes (die gewone ordinaire vierkante)
1 pot aardbeien jam
slagroom

Bereidingswijze Bescuitentaart

 


1 Leg alle beschuiten uit op een grote vierkante bakplaat, bijvoorbeeld uit een oven.

2 Breng de melk in een pan aan de kook, hou een beetje apart om de pudding in op te lossen.

3 Voeg als de melk kookt de pudding toe en blijf roeren (met een garde) tot het lodderig wordt.

4 Verdeel vervolgens de hete pudding met een soeplepel over de beschuitlaag.

5 Leg daarna direct een laag droge koekjes (mooi aaneensluitend) op de pudding.

6 Verdeel dan de jam over de koekjes.

7 Om de jam gemakkelijk te verdelen, verwarm het even in een steelpan.

8 Het wordt dan wat dunner.

9 Zet de taart weg in een koele ruimte en laat het een nacht staan.

10 Dit geeft de beschuit en koekjes de kans om zacht te worden.

11Serveer met een laag slagroom.

En voilá !