Bijensteektaart

 

 

Benodigdheden:

175 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel
  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • ½ tl vanillearoma
  • 2 el melk
  • 75 g suiker
  • 75 g boter
  • 2 el melk
  • 1 tl citroenrasp
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 1 el Koopmans Kristalbloem
  • 2 dl melk
  • 1½ el custard
  • 1 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl slagroom

 

Bereidingstijd Baktijd 10-15 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C

 

 

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor.

2Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.

3Roer de boter zacht. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel luchtig is.

4Klop er één voor één de eieren door en voeg de vanillearoma toe.

5Voeg Bakkers Zelfrijzend Bakmeel en melk toe.

6Verwarm de suiker, boter, melk, citroensap en de geschaafde amandelen voor de toplaag, tot de suiker is opgelost.

7Schep het beslag in de springvorm, strooi er een dun laagje kristalbloem over en verdeel daar het suiker-amandelmengsel over.

8Bak de taart in ca. 40 minuten iets onder het midden van de oven.

9De toplaag zal tijdens het bakken licht karameliseren.    

10Meng de custard en de suiker met 2 el melk tot een glad papje.

11Breng intussen de overige melk aan de kook. Voeg de aangemaakte custard al roerend aan de melk toe en laat het zachtjes doorkoken tot het bindt.

12Laat de custard onder af en toe roeren afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker.

13Spatel de slagroom door de afgekoelde custard.  

14Haal de taart uit de springvorm, laat deze afkoelen en snijd de bodem horizontaal in 2 lagen.

15Bestrijk de onderste laag met het custard-roommengsel en leg de bovenste laag erbovenop. Laat de taart goed koud worden en snijd de taart in punten.