Bladerdeeg taart

 

Bladerdeeg

 

Ingrediënten bladerdeegtaart

 
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 stevige appels
1 stevige peer
2 eetlepels citroensap
125 gram gedroogde vijgen
3 eetlepels suiker
2 eetlepels custardpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemalen kardemom
175 gram verse cranberrys
50 gram rozijnen
3 etlepels melk

 

Bereidingswijze bladerdeegtaart

 


1 Laat het bladerdeeg ontdooien.

2 Steek met de appelboor de klokhuizen uit de appels en peer en schil het fruit.

3 Snijd de appels en peer elk in 8 partjes, halveer de partjes en besprenkel ze met citroensap.

4 Snijd de vijgen in stukjes en verwijder stugge steeltjes.

5 Meng in een kom de suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom.

6 Schep de cranberrys, rozijnen, vijgen, appel en peer erdoor.

7 Verdeel het fruitmengsel over de bodem van de taartvorm.

8 Leg de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een lap van 26 centimeter doorsnede.

9 Maak de rand van de taartvorm nat met water en leg de deeglap over het fruit.

10 Druk het deeg met duim en wijsvinger tot de schilprand op de rand van de vorm vast.

11 Maak met de appelboor in het midden een gaatje in het deeg.

12 Garneer het eventueel met blaadjes gemaakt uit overgebleven deeg.

13 Verwarm de oven voor op 200 graden.

14 Bestrijk de taart met melk en bak hem in de oven in 50 minuten goudbruin en gaar.