Bosbessen taart

 

Bosbessentaart

 

Ingrediënten bosbessentaart

 
150 gram boter
40 gram poedersuiker
220 gram bloem
4 eierdooiers, 1 voor de taartbodem en 3 voor de vulling
350 gram bosbessen
115 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
250 milliliter room

 

Bereidingswijze bosbessentaart

 


1 Meng de boter, de poedersuiker en de bloem. Voeg de eierdooier toe en kneed vlug door elkaar voor een soepel deeg.

2 Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het voor gebruik tenminste 1 uur rusten op een koele plaats.

3 Druk het deeg gelijkmatig in een ingevette taartvorm (diameter 26 cm.) en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

4 Bak de taartbodem ongeveer 5 minuten voor op 200 graden Celsius.

5 Laat de taart vervolgens afkoelen.

6 Leg de bosbessen op de taartvorm.

7 Roer de eierdooiers, suiker, vanillesuiker en room door elkaar.

8 Giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.