Bramenkruimel taart

 

Bramenkruimeltaart

 

Ingrediënten bramenkruimeltaart

 
400 gram bloem
400 gram suiker
250 gram boter
3 eieren
150 gram amandelen
400 gram bramen
10 gram kaneel

!!! Let op, Het recept staat niet dubbel getikt maar men moet 2x de kruimels maken !!!

 

Bereidingswijze bramenkruimeltaart

 


Warm de oven voor op 225 graden Celsius.

Meng in een kom 200 gram bloem, 125 gram suiker en snijd er met twee messen 125 gram boter door tot er een kruimelig geheel ontstaat.

Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk dit aan zodat er een stevige bodem ontstaat.

Klop voor de amandellaag het eiwit van de 3 eieren zeer stijf met 150 gram suiker.

Spatel de gemalen amandelen of hazelnoten er voorzichtig doorheen.

 Strijk het amandelschuim over de deegbodem.

Verdeel hierover de bramen.

Meng voor de kruimellaag in een kom 200 gram bloem, 125 gram suiker en de 2 theelepels kaneel en snijd er met twee messen 125 gram boter door tot een kruimelig geheel ontstaat.

Strooi deze kruimels over de bramen en schuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.