Cranberry taart

 

Cranberrytaart

 

Ingrediënten cranberrytaart

 
200 gram bloem
75 gram bruine basterdsuiker
75 gram koude boter in blokjes
3 eieren
1 pak gedroogde bonen of linzen (500 gram)
150 gram witte basterdsuiker
1 bakje amandelschaafsel (55 gram)
1 zakje verse cranberry’s (340 gram)

 

Bereidingswijze cranberrytaart

 


1 Zeef de bloem, de bruine basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom.

2 Voeg de boter toe.

3 Kneed met koele handen tot kruimels.

4 Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan het mengsel.

5 Bewaar het eiwit.

6 Kneed tot een soepel deeg.

7 Voeg eventueel wat ijskoud water toe.

8 Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

9 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een diameter van circa 30 centimeter.

10 Bekleed hiermee de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

11 Zet 30 minuten in de koelkast.

12 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

13 Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen erop.

14 Bak 10 minuten in de oven.

15 Verwijder de bonen en de folie en bak nog 5 minuten, totdat de bodem uit zichzelf standhoudt.

16 Zet de oven nu op 170 graden Celsius.

17 Splits de laatste 2 eieren en klop de 3 eiwitten met de witte basterdsuiker stijf.

18 Spatel er voorzichtig 45 gram amandelschaafsel en de cranberry’s door.

19 Schep het mengsel op de bodem en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

20 Bak in 35 minuten goudbruin.

21 Bestrooi eventueel met poedersuiker.