Druiventaart

 

Recept voor Druiventaart

Benodigdheden:

Voor het deeg:
  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 100 g boter
  • 1 klein ei
  • een beetje bloem om te bestuiven

Voor de vulling:

  • 750 g pitloze witte druiven (of ontpitte witte druiven)
  • 150 g walnoten, grof gehakt
  • 250 g ricotta of cottage cheese
  • 1 el rum
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 el suiker
  •  

 


Keukengerei Vaai- of flanvorm van 28 cm (liefst met uitneembare bodem)
Bakerwten of andere steunvulling
Bakpapier
Deegroller
Bereidingstijd Baktijd 30 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 4

 
 
 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op het pak en laat het op een koele plaats 30 minuten rusten.

2Verwarm de oven voor.

3Vet de vlaaivorm in met boter, bestuif met bloem en klop de overtollige bloem eruit.

4Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de vlaaivorm.

5Leg bakpapier op het deeg en stort de vorm vol met bakerwten.

6Bak de taartbodem ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

7Meng intussen de ricotta, rum en basterdsuiker.

8Neem de vorm uit de oven en verwijder de bakerwten en het bakpapier.

9Leg de druiven met de bolle kant naar boven gekeerd op de taartbodem.

10Verdeel het ricottamengsel over de druiven en strooi er de grof gehakte walnoten overheen.

11Strooi tot slot een eetlepel suiker over de vulling.

12Bak de taart ca. 20 minuten in de oven.