Klassieke Slagroom taart

Slagroomtaart

 

Ingrediënten klassieke slagroomtaart

100 gram suiker
2 x 100 gram hazelnootstukjes (krokant)
60 gram boter
6 eiwitten
6 eidooiers
50 gram bloem
boter om in te vetten
bloem om te bestrooien
750 mililiter slagroom
1 flinke eetlepel suiker
chocolaatjes
verschillende vruchten


Bereidingswijze klassieke slagroomtaart

 


1 Verwarm de oven niet voor.

2 Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor.

3 Laat dan de suiker er geleidelijk inglijden.

4 Blijf net zo lang kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost.

5 Klop in een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk.

6 Schep de bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel en spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen.

7 Vet een springvorm in, met het deeg vullen en in de oven plaatsen.

8 Dan pas aandoen en verwarmen tot 140 graden Celsius.

9 Neem Na 60 minuten bakken de vorm uit de oven laat deze uitdampen en afkoelen.

10 Klop de slagroom stijf en voeg steeds een deel van de suiker toe.

11 Snijd de koude taart eenmaal doors, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen.

12 Gebruik de rest van de room om op de boven- en zijkanten te strijken.

13 Druk de krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten en strooi de rest over de bovenkant.

14 Versier de bovenkant van de taart met schijfjes chocolaatjes en vruchten: Aardbeien, kiwi, druiven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb