Omgekeerde Appel taart

 

Omgekeerde appeltaart

Ingrediënten omgekeerde appeltaart

 
150 gram bloem
1 ei
75 gram witte basterdsuiker
150 gram suiker
150 gram harde koude boter
snufje zout
3 á 4 grote goudrenetten

 

Bereidingswijze omgekeerde appeltaart

 


1 Doe bloem, ei, 90 gram koude klontjes boter, zout en de witte basterdsuiker in de kom van de keukenmachine en draai een soepel deeg.

2 Wikkel dit in de aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

3 Schil intussen de appels, snij ze in 4 stukken, en daarna nog eens over de breedte zodat je per appel 8 partjes hebt.

4 Smeer deze in met citroensap tegen verkleuren.

5 Leg 60 gram boter op de bodem van een steelpan met dikke bodem.

6 Giet hierover 150 gram suiker.

7 Zet nu een zacht vuur onder de pan.

8 De boter smelt en vermengt zich met de suiker.

9 Roer niet maar schud even zachtjes met de pan opdat de suiker de boter opneemt.

10 Draai het vuur nu 3/4 hoog en wacht tot de caramel bruin is. Nog steeds niet roeren!

11 Giet deze in een dichte bakvorm (dus geen springvorm).

12 Leg de appelparten met de bolle kant naar beneden op de caramel. Vul de vorm goed op.

13 Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm.

14 Leg de lap over de appels.

15 Druk de randen naar beneden tussen de appels en de wand.

16 Bak de taart gaar en bruin in 40 minuten op 200 graden Celsius.

17 Keer hem om zodra hij uit de oven komt en laat afkoelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb