Vruchten verjaardags taart
Ingrediënten vruchten verjaardagstaart
175 gram volkorenbiscuits
100 gram boter
3 deciliter magere yoghurt
3 blaadjes gelatine
100 gram aardbeienjam
Vers fruit
Bereidingswijze vruchten verjaardagstaart
1 Verkruimel de biscuits en meng de boter (gesmolten) erdoorheen.
2 Neem een springvorm (doorsnee 24 cm) en verdeel het mengsel over de bodem.
3 Druk het mengsel aan en laat het in de koelkast hard worden.
4 Week de gelatineblaadjes in koud water.
5 Breng 3 eetlepels water aan de kook en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
6 Roer dit samen met de jam door de yoghurt.
7 Schenk het mengsel over het deeg in de springvorm.
8 Laat het product in de koelkast opstijven.
9 Versier de taart met vers fruit: Schijfjes banaan, mandarijn, kiwi en niet te vergeten de kaarsjes!