Walnoten schuimtaart

 

Recept voor Walnoten-schuimtaart

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 175 g roomboter of margarine
  • 2 eidooiers (m)
  • 2 eiwitten (m)
  • 225 g bruine basterdsuiker
  • 120 g gebroken walnoten
  • 1 el Koopmans Kristalbloem

 

 

 


Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C
Gasoven: stand 2-3

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2Bereid van de eidooiers, de boter en de mix voor Appeltaart een deeg volgens de aanwijzingen op het pak.

3Vet de springvorm in met boter of margarine. 

4Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met het deeg.

5Was de beslagkom en de garden af met afwasmiddel en spoel na met heet water.

6Meng de eiwitten met de helft van de bruine basterdsuiker. 

7Zet de beslagkom in een warmwaterbad en klop het eiwitmengsel met een mixer met de garde in ca. 5 minuten stijf.

8Meng de gebroken walnoten met de bloem en de rest van de bruine basterdsuiker. 

9Spatel het walnotenmengsel voorzichtig door het schuim. 

10Verdeel het schuim gelijkmatig in de springvorm.

11Bak de taart in ca. 60 minuten bruin.

12Neem de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. 

13Bestuif de taart met cacaopoeder.

Tips

  • Het recept van Koopmans Appeltaart is onlangs gewijzigd. Dit recept is gebaseerd op de vernieuwde receptuur. Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking met 150 gram boter.