Boerenjongens vlaai

 

 

  • Ingredienten:
  • 1 pak witbroodmix
    1 el boter
    1 dl water
    2 kg appels
    citroensap
    pot boerenjongens
    75 g geschaafde amandelen
    3 el abrikozenjam

     

     

  • Beschrijving:
  • 1 Van 1 pak witbroodmix met 1 el boter en 1 dl water een luchtig deeg kneden
    en dit  1 uur op warme plaats laten rijzen.

    2 Intussen  2 kg appels schillen. Klokhuizen verwijderen, appels in 8 partjes snijden en met
    citroensap besprenkelen.

    3 Pot boerenjongens  laten uitlekken. (Vocht opvangen en eventueel als drankje serveren.)

    4 Deeg uitrollen tot grootte van bakplaat.

    5 Ingevette bakplaat met deeg bekleden.

    6 Hierop appelpartjes netjes in rijtjes rangschikken.

    7 Boerenjongens erover verdelen en 75 g geschaafde
    amandelen erover strooien.

    8 Op warme plaats vlaai nog ? 15 min. laten rijzen.

    9 Oven voorverwarmen tot 180 C.

    10 Vlaai in  midden van oven  30 min bakken.

    11 3 el abrikozenjam verwarmen en bovenkant van vlaai hiermee bestrijken