Boerenjongens vlaai
1 pak witbroodmix
1 el boter
1 dl water
2 kg appels
citroensap
pot boerenjongens
75 g geschaafde amandelen
3 el abrikozenjam
1 Van 1 pak witbroodmix met 1 el boter en 1 dl water een luchtig deeg kneden
en dit 1 uur op warme plaats laten rijzen.
2 Intussen 2 kg appels schillen. Klokhuizen verwijderen, appels in 8 partjes snijden en met
citroensap besprenkelen.
3 Pot boerenjongens laten uitlekken. (Vocht opvangen en eventueel als drankje serveren.)
4 Deeg uitrollen tot grootte van bakplaat.
5 Ingevette bakplaat met deeg bekleden.
6 Hierop appelpartjes netjes in rijtjes rangschikken.
7 Boerenjongens erover verdelen en 75 g geschaafde
amandelen erover strooien.
8 Op warme plaats vlaai nog ? 15 min. laten rijzen.
9 Oven voorverwarmen tot 180 C.
10 Vlaai in midden van oven 30 min bakken.
11 3 el abrikozenjam verwarmen en bovenkant van vlaai hiermee bestrijken