Citroen vlaai

 

Citroentaart

Ingrediënten Citroen vlaai

 

175 gram patentbloem
175 gram lichtbruine basterdsuiker
mespunt zout
105 gram boter of margarine
2 citroenen
4 eieren
75 milliliter slagroom
175 gram poedersuiker
1 eetlepel bloem om te bestuiven
linzen

Bereidingswijze citroen vlaai

 


1 Meng in een kom bloem, 50 gram basterdsuiker en zout.

2 Voeg boter 1 eierdooier en 1 eetlepel water toe en kneed dit snel tot samenhangende deegbal.

3 Laat de deegbal afgedekt ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

4 Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem.

5 Rol het deeg uit tot een ronde lap, iets groter dan de bakvorm.

6 Vet de vorm in met deeg en bekleed deze.

7 Leg bakpapier op deeg en vul deze met de linzen.

8 Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten lichtbruin en stevig.

9 Verwijder de linzen en papier en laat de taartbodem nog ongeveer 10 minuten bakken.

10 Rasp van 1 schoongeboende citroen de schil.

11 Pers beide citroenen uit.

12 Klop de eieren in een kom los met 125 gram basterdsuiker.

13 Roer de citroenrasp, citroensap en de slagroom erdoor.

14 Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.

15 Schuif de taart terug in de oven en laat hem in ongeveer 30 minuten stevig worden.

16 Laat nu de taart afkoelen en strooi er een dikke laag poedersuiker over.