Kersenvlaai met schuim

 

Recept voor Kersenvlaai met schuim

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 175 gram boter
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 el custard
  • 2 el suiker
  • 1 dl slagroom
  • 750 gram kersen (pot of blik)
  • 2 eiwitten
  • 1 tl citroensap
  • 75 gram suiker

 

 


Keukengerei Lage vlaaivorm van 26-28 cm of open vruchtentaartvorm
Bereidingstijd Baktijd 25-30 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 170°C

 
 
 

Bereidingswijze:

1 Het recept van Koopmans Appeltaart is onlangs gewijzigd. Dit recept is gebaseerd op de vernieuwde receptuur. Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking met 150 gram boter.

2Roer de boter zacht.

3Klop het ei en voeg het met de appeltaartmix bij de boter. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

4Verwarm de oven voor.

5Vet de taartvorm in.

6Rol het deeg iets uit op een met bloem bestoven werkvlak.

7Bekleed de bodem en de rand van de vlaaivorm met het deeg.

8Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.

9Bak de vlaaibodem in het midden van de oven.

10Laat de bodem iets afkoelen alvorens deze te keren op een taartrooster.

11Giet de kersen af.

12Meng de custardpoeder met 2 el koude melk.

13Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook.

14Schenk de aangemaakte custard erbij en laat dit al roerend even doorkoken.

15Laat de custardvla afkoelen in een bakje met koud water.

16Roer af en toe om velvorming te voorkomen.

17Klop de slagroom half stijf en spatel deze door de afgekoelde custardvla.

18Schep de vla op de vlaaibodem en strijk deze glad.

19Leg daarop de uitgelekte kersen.

20Klop de eiwitten stijf met het citroensap en voeg in gedeelten de suiker toe.

  1. het eiwitschuim in een spuitzak met een gekarteld mondstuk en spuit een rooster over de kersen.

22Zet de vlaai even onder een voorverwarmde grill tot het schuim begint te kleuren.