Limburgse Rijstevlaai
Benodigdheden:
- 1/2 pak (225 gram) Koopmans Witbrood
- 85 ml handwarm water
- 75 g boter
- 1 zakje vanillesuiker (8 g)
- 500 ml rijstepap (uit de koeling)
- 1 ei
- 200 ml slagroom
- Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
- 25 g suiker
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- hagelslag of vlokken
Keukengerei Vlaaivorm of springvorm (28 cm)
Bereidingstijd Baktijd: ca. 30 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 4
Bereidingswijze
2Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
3Druk het deeg gelijkmatig uit over de ingevette vlaaivorm en maak een opstaand randje van ca. 2 cm.
4Doe de rijstepap in een kom en voeg slagroom, ei en mix voor banketbakkersroom toe.
5Mix dit met een handgarde tot een egale vulling.
6Verdeel de rijstvulling over de deegbodem.
7Laat de vlaai even rusten.
8Verwarm de oven voor.
9Bak de Limburgse Rijstevlaai in ca. 30 minuten op het rooster in het midden van de oven goudbruin en gaar.
10Laat de Limburgse Rijstevlaai op het rooster afkoelen.
11Klop slagroom met vanillesuiker, slagroomversteviger en suiker op totdat de slagroom luchtig en stevig is.
12Verdeel de slagroom over de Limburgse Rijstevlaai en decoreer de slagroom met Chocoflakes, chocoladevlokken of hagelslag.