Pijnappel vlaai

 

Recept voor Pijnappelvlaai

Benodigdheden:   

  • 1 pak Koopmans Bladerdeeg
  • 150 g suiker
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 175 g gemalen amandelen
  • 30 g bloem
  • 175 g pijnappelpitten
  • 6 el abrikozenjam
  • 1 el amaretto

 

 

 


Keukengerei Vlaaivorm Ø 28 cm
Bereidingstijd Baktijd: 35-40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 180°C

 

 

 

Bereidingswijze:

1Haal de bladerdeegplakjes met een mes van elkaar en laat ze 10 minuten ontdooien.

2Verwijder de folie.

3Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor.

4Klop voor de vulling de suiker en de boter luchtig.

5Meng de eieren en dooiers erdoor.

6Daarna de amandelen, bloem en eenderde deel van de pijnappelpitten.

7Bekleed de vorm met bladerdeeg.

8Prik de bodem hier en daar in.

9Roer de amaretto door de abrikozenjam en strijk deze over de deegbodem.

10Verdeel het notenmengsel over de jam en strijk de bovenkant glad.

11Strooi de rest van de pijnappelpitten erover en bak de vlaai iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.