Room kwark vlaai

 

Roomkwarktaart

Ingrediënten roomkwarktaart
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
200 gram witte basterdsuiker
snufje zout
125 gram koude boter
mespunt kaneel
2 1/2 eetlepel Pernod
1 citroen
5 eieren
1 zakje vanillesuiker
300 gram kwark
250 gram verse roomkaas
3 eetlepels maïzena
1 eetlepel boter om in te vetten

Bereidingswijze roomkwarktaart

 
1 Zeef de bloem, bakpoeder, 75 gram basterdsuiker en een snufje zout boven een kom.

2 Voeg boter toe en snijd met twee messen door de bloem in stukjes.

3 Voeg ei, kaneel en Pernod toe en kneed het mengsel snel met koele handen tot een samenhangend deeg.

4 Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Boen de citroen schoon, droog deze af en rasp de schil dun af.

5 Halveer de citroen en pers een helft uit.

6 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

7 Vet de springvorm in met boter.

8 Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de wand van de springvorm.

9 Klop met de mixer de eieren, 125 gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengesel.

10 Voeg de citroensap en –rasp, kwark, roomkaas en maïzena toe en blijf kloppen tot er een glad mengesel ontstaat.

11 Giet het mengsel in de springvorm.

12 Bak de kwarktaart in ongeveer 80 minuten gaar.

13 Om te testen of de taart gaar is, prik met een satéstokje in de taart, als die er droog uitkomt is de taart gaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb