Home » Advocaat vlaai bakken

Advocaat vlaai bakken

advocaat-vlaai.large.jpg

 

Ingrediƫnten

Bodem:
250 gram Bakkersbloem (Patent)
15 gram Bakkers gist
Mespuntje Zout
65 gram Roomboter/margarine
25 gram Basterdsuiker
100 gram Melk



Vulling:


120 gram Banketbakkersroompoeder
300 gram Water
120 gram Geklopte Slagroom
20 gram Advocaat
10 gram Saromapuddingpoeder (advocaat of vanille)

Bereidingswijze

1 Van alle grondstoffen voor de bodem een deeg kneden.

2 Na het kneden van het deeg een bol vormen en deze 20 minuten laten rijzen.

3 Tijdens het rijzen de banketbakkersroom bereiden.

4 Dit door middel van de banketbakkersroompoeder te vermengen en kloppen met het water, totdat de pudding stevig is (let op gebruik koud water).

5 Het deeg uitrollen tot ? 25 cm.

6 De deegplak in de met vet besmeerde vlaaipan leggen, met de randen opstaand.

7 Met banketbakkersroom het geheel vullen. Laat het ca. 40 minuten rijzen. Bakken in een oven met een temp. van ? 230?C. in ca. 30 minuten.

8 Na het bakken de bodem aflaten koelen.

9 Klop 250 ml slagroom met suiker naar smaak.

10 Haal 120 gram slagroom er af en meng er 20 gram advocaat en 10 gram saromapuddingpoeder door.

11 Dit geheel op de afgekoelde bodem brengen en glad afstrijken.

12 De vlaai even in de vriezer zetten.

13 Als de vulling aan de bovenkant stevig is een dun laagje advocaat er overheen strijken.

14 De vlaai afwerken met de overgebleven slagroom.

15 Garneren met chocolaatjes.