Home » Appel citroen vlaai

Appel citroen vlaai

 

appel-citroenvlaai.large.jpg

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 1 ei
  • 175 g boter
  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
  • 400 ml water
  • 500 g appels in schijfjes gesneden
  • 2 el citroenrasp
  • 50 g suiker 1 zakje taartgelei (Taartina Dr. Oetker) 200 ml vruchtensap

 

Keukengerei Springvorm 26-30 cm of boterkoekvorm
Bereidingstijd Baktijd: 36-40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven: 150°C
Gasoven: stand 2-3

 

 

 

Bereidingswijze

1Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2Vet de springvorm in. 

3Bereid het deeg volgens de verpakking Koopmans Appeltaart

4Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en maak een klein opstaand randje.

5Bak de bodem op het rooster van de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

6Laat de taartbodem afkoelen.

7Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze van de verpakking

8Verdeel de room over de taartbodem

9Vermeng de 50 g suiker en 2 el citroenrasp tot een egaal mengsel en vermeng dit met de appelschijfjes.

10Verdeel de appelschijfjes over de taart. 

11Bak de taart in 20 minuten af.

12Bereid de taartgelei volgens de bereidingswijze op de verpakking en verdeel dit over de appelschijfjes.