Home » Appeltaart ( zelfrijzend bakmeel )

Appeltaart ( zelfrijzend bakmeel )

Recept voor Appeltaart van Bakkers Zelfrijzend Bakmeel

 

Benodigdheden:

  • 300 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel
  • 200 g roomboter of margarine (kamertemperatuur)
  • 160 g witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 1 kg zachtzure appels
  • 50 g suiker 2 à 3 theelepels kaneel
  • 75 g rozijnen
  • 2 el custard of paneermeel

 

 

Keukengerei Springvorm (24 cm)
Mixer met deeghaken
Bereidingstijd Bereidingstijd (exclusief bakken) : ca. 40 minuten
Baktijd: 60-70 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 165 °C
Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze

1Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog.

2Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

3Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

4Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe.

5Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe.

6Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten.

7Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

8Meng de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen.

9Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

10Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem.

11Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

12Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.

13Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

14Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei.

15Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.

16Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Tips

Suggesties voor meebakken van ingrediënten:
- Bestrijk de appeltaart met ei en decoreer dit met amandelschaafsel.
- Vervang in het deeg 50 g suiker door 2 el citroensap (bijv. Dr. Oetker).

Variatierecepten:
- Appel-walnotentaart; voeg 50 g gehakte walnoten toe aan het appelmengsel.
-Appel-rumtaart; laat de rozijnen 15 min. in rum wellen en voeg 2 el gehakte gember aan het appelmengsel toe.
-Appel-bitterkoekjes taart; snijd 10 bitterkoekjes in stukjes en meng deze door het appelmengsel.