Bananen kokos cake

 

 

125 gr. basterdsuiker

125gr. boter op kamertemparatuur

2 eieren

3 bananen

125 ml citroensap

165 gr. zelkrijzend bakmeel

1/2 tl bakpoeder

1/2 theel. gemalen kaneel

70 gr. gedroogde gemalen kokos

 

Hulpmiddelen

Cakevorm

 

 

Bereidingswijze:

 

1 Verwarm de oven voor op 180c.

2 Vet een cakevorm van 20 cm.

3 licht in en bekleed de bodem met bakpapier.

4 Doe de boter en de suiker in een mengkom en klop deze tot het geheel licht en luchtig is.

5 Voeg dan een voor een de eieren toe en klop goed na elk ei.

6 Pureer de bananen in een keukenmachine met het citroensap tot ze heel zacht zijn .

7 Roer de banenenpuree door het beslag. Voeg vervolgens de bakpoeder, de bloem, kaneel en kokos toe.

8 Meng alles goed door elkaar.

9 Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar is.

10 Laat de cake 15 min. afkoelen.

Serveertips

Met slagroom of met roomijs als dessert